Eindejaar bericht Gouverneur Kiwanis Piet Derks

Eindejaar bericht Gouverneur Kiwanis Piet Derks

Stilstaan bij vooruitgang

/imagecache/lg/uploads/2020/12/piet-derks-officiele-foto.jpg

We kijken terug op een turbulent jaar waarin het leven van velen door een onzichtbare indringer ingrijpend overhoop gehaald werd. Het nieuwe jaar zullen we ingaan in een samenleving die schijnbaar tot stilstand gekomen is. Het vooruitzicht dat we de strijd tegen deze onzichtbare indringer gaan winnen geeft ons weer hoop en perspectief.  In crisistijden tonen mensen het vermogen om samen te werken.  We hebben laten zien dat we in een ongekende korte tijd oplossingen kunnen vinden. Dat is vooruitgang!

Hoewel het totaal aantal kinderen dat in Nederland opgroeit in relatieve armoede de afgelopen jaren is gestegen, is het toekomstbeeld van hun eigen leven nog redelijk positief, zo blijkt uit onderzoek. Wat kunnen wij als Kiwanians doen om voor kinderen een beter leven mogelijk te maken? Een deel van de kinderen denkt dat er voor een betere wereld voor kinderen vooral meer naar kinderen zelf moet worden geluisterd door volwassenen. Laten we het de kinderen zelf vragen! Dat is vooruitgang voor Kiwanis!

We zullen helaas geruime tijd aan huis gekluisterd zitten. Maar bedenk daarbij: "er is meer licht dan door het raam wordt gezien". Er komt spoedig weer een tijd waarin we onze krachten kunnen bundelen en met veel energie en plezier een bijdrage gaan leveren aan een mooie toekomst voor kinderen.

Ik wens allen heel fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuw Kiwanis jaar,

Piet Derks
Gouverneur Kiwanis Nederland

Deel deze post