Het vergeten Kind

Het vergeten Kind

Donatie € 2.500

Het vergeten kind

Een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Helaas is dat voor duizenden kinderen niet het geval. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Ons doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

 

HOE HELPEN WE KINDEREN
Herinneringen maken ons tot wie we zijn. Negatieve ervaringen duwen ons in een sociaal isolement. Terwijl positieve herinneringen zorgen dat we contact maken, durven dromen en onszelf ontplooien. Duizenden kinderen in Nederland krijgen niet de kans om kind te zijn, doordat ze worden ingesloten door zorgen, problemen en traumatische gebeurtenissen. Als er thuis dingen misgaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij vooral slachtoffer zijn. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet wegkijkt, maar tijdig signaleert, effectief ingrijpt en duurzaam helpt. Zij knokken er dagelijks voor om de situatie te veranderen. Om kinderen weer te zien opbloeien en stralen. Om ze weer kind te laten zijn.

 

In het kader van haar 35 jarig bestaan in Nederland heeft Kiwanis Stichting Het Vergeten Kind als lustrum doel omarmt. Ook wij, Kiwanis Alblasserwaard omarmen dit doel met een financiële bijdrage van € 2.500

Deel deze post